помощен център

Кадифен чийзкейк без печене

Необходими продукти:
  • Пандишпанов блат с 2 яйца или пакет бишкоти
  • Тава с отделящо се дъно 22 см
  • ½л заквасена сметана (30% или 36%)
  • 1 чаена чаша пудра захар или захар на кристали
  • 5 жълтъка
  • 1 пакет ванилена захар
  • 20гр желатин
  • 1 пакет от любимото ви желе
Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците, захарта и ванилията до пухкав крем.

Загрейте сметаната с желатина, но без да завира! Прибавете жълтъчената смес, като не сваляте от котлона и непрекъснато разбърквате, докато започне да се сгъстява. Махнете от котлона и го оставете да изстине. Когато се поохлади го сложете в хладилника, за да се стегне.

Пригответе желето с 400 мл вода. Покрийте дъното на тавата с бишкоти, изсипете крема върху пандишпановата(бишкотена) основа и сложете в хладилник, за да се стегне окончателно. Най-отгоре на сладкиша изсипете стягащото се желе.